728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

    Ποιός Βορίδης και ποιός Γρηγοράκος; Αυτός κάνει κουμάντο στο Υπ. Υγείας...


    Παραπολιτικολογεί ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

    Φαίνεται πως η παλιοπαρέα του ΛΑ.Ο.Σ. έχει μεριμνήσει και διατηρεί (στη μετά Αδώνιδος εποχή) στην πιο κομβική θέση για την ασφαλή συνέχιση του έργου της τιμολογιακής πολιτικής του φαραμάκου, τον έμπειρο Μπάμπη Καραθάνο. Ο ίδιος δηλώνει "παλιός" στον χώρο της Υγείας, τόσο λόγω επαγγέλματος ως μάχιμος φαρμακοποιός επί 25 χρόνια με ιδιόκτητο φαρμακείο στο Περιστέρι, όσο και λόγω της πολιτικής του δράσης ως μέλος του τομέα Υγείας της ΝΔ και επί 4 χρόνια ως Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής.
    Τον τελευταίο χρόνο, μπορεί κάλλιστα να προσθέσει στο βιογραφικό του ότι έγινε... expert, ως σύμβουλος του κ. Γεωργιάδη στα θέματα φαρμάκου και για τον λόγο αυτόν προφανώς (πέραν των κοινών κομματικών καταβολών) διατηρείται στην ίδια θέση μετά την αλλαγή ηγεσίας, όπου παρέμειναν οι αρμοδιότητες για τα φάρμακα (και είναι μία από τις αιτίες για τις τεταμένεις σχέσεις Βορίδη-Γρηγοράκου). Και έτσι, ο κ. Καραθάνος συνεχίζει να λειτουργεί ως... αναπληρωτής υπουργός κατά τις συναντήσεις με φαρμακευτικούς κολοσσούς.
    Είναι γνωστό στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο ότι ο κ. Καραθάνος είναι αυτός που "βγάζει" όλη τη δουλειά στο Υπ. Υγείας, είτε ήταν ο Άδωνις, είτε ο Τσεκουράκης στη βιτρίνα. Όπως, επίσης, είναι γνωστό ότι το εν λόγω υπουργείο είναι το μόνο -πλέον- που μπορεί να μοιράσει δημόσιο χρήμα στα ΜΜΕ στο όνομα της διαφημιστικής δαπάνης. Και σ' αυτή τη θεσμική λειτουργία, η κρίση του κ. Καραθάνου έχει βαρύνουσα σημασία.

    ΥΓ Ο Γ. Καρατζαφέρης έχει πολλού λόγους να νιώθει περήφανος για τα πολιτικά του επιτεύγματα. Φαντάζομαι, θα νιώθει εξίσου καλά και για τα πολιτικά του τέκνα...

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιός Βορίδης και ποιός Γρηγοράκος; Αυτός κάνει κουμάντο στο Υπ. Υγείας... Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top