728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

    Ο φούρνος από το Παγκράτι που κατέκτησε την Βιέννη!


    Μία νέα μανία έχει κάνει την εμφάνισή της στην αυστριακή αγορά και δεν είναι άλλη από το ελληνικό ψωμί τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Η αιτία για την έκρηξη ζήτησης των ελληνικών αυτών προϊόντων από τους βιενέζους καταναλωτές είναι ένας φούρνος από το Παγκράτι.

    Σύμφωνα με το Έθνος, ο φούρνος “Πνύκα”, ο τελευταίος παραδοσιακός φούρνος της Αθήνας, όπου το ψωμί φτιάχνεται από αλεύρι αλεσμένο στο πατροπαράδοτο πετρόμυλο, άνοιξε παράρτημα στη Βιέννη και η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ιδρυτής του φούρνου είναι ο Δημήτρης Κότσαρης, ο οποίος ξεκίνησε να ζυμώνει ψωμί σ' ένα χωριό της Μεσσηνίας το '50 και έφτασε στα 72 του χρόνια να δίνει διάλεξη στο Χάρβαντ.

    Η “Πνύκα” ξεκίνησε την λειτουργία της στη Βιέννη πριν από ενάμιση χρόνο και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ο Γιώργος, γιος του ιδρυτή του φούρνου, αναφέρει στην εφημερίδα πως “οτιδήποτε έχει ελαιόλαδο και ελληνικό μέλι είναι περιζήτητο”.

    Φτιάχνουμε ότι πουλάμε και στην Αθήνα. Κουλουράκια με αλεύρι ζέας και ελαιόλαδο, μελομακάρονα με μέλι από το Ταΰγετο, τυρόπιτα με φέτα από την Φιγαλεία, ενώ κάθε λογής πίτες και ειδικά οι μπουγάτσες εξαφανίζονται” , σημειώνει.

    Το μυστικό της επιτυχίας του φούρνου, εκτός από την ποιότητα της ελληνικής γης είναι ότι στην Αυστρία ψωμί πουλάνε μόνο τρεις μεγάλες αλυσίδες φούρνων, με αποτέλεσμα να είναι τυποποιημένο. Έτσι το αγοράζεις το πρωί και το βράδυ το πετάς γιατί “έχει γίνει πέτρα”.

    Όπως αναφέρει ο Γιώργος Κότσαρης, ψωμί μπορεί να βρει κανείς και σε αυστριακά ντελικατέσεων όμως η τιμή του είναι 8 ευρώ το κιλό.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο φούρνος από το Παγκράτι που κατέκτησε την Βιέννη! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top