728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

    Συμβαίνει κι αλλού: Διαβάστε πως οι Βρετανοί βουλευτές βολεύουν τους συγγενείς τους...


    Έξοδα ρεκόρ κάνουν οι Βρετανοί βουλευτές  αποδεικνύοντας ότι η διαφθορά δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Μετά την κατακραυγή για τις εξωφρενικές δαπάνες των Βρετανών βουλευτών, ένα νέο σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας. Πολλοί από τους βουλευτές έχουν «βολέψει» τους συγγενείς τους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους Βρετανούς φορολογούμενους.

    Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "The Telegrah", Συνολικά 170 βουλευτές απασχολούν μέλη των οικογενειών τους, αποκομίζοντας ένα επιπλέον όφελος που φθάνει τα £ 4.000.000.

    Το πόρισμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που έχει αναλάβει να ρίξει φως στις δαπάνες των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων αποκάλυψε ότι ένας στους 4 βουλευτές εμπλέκονται στο νέο οικονομικό σκάνδαλο. Σύμφωνα με την Telegraph, ξεχωρίζουν τα ονόματα του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος προσέφερε δουλειά στην σύζυγό του Λιν με μισθό 56 χιλιάδων ευρώ, ο υπουργός Δικαιοσύνης που διόρισε μάνατζέρ του τη σύζυγό του, Σούζαν με μισθό 50 χιλιάδων ευρώ ετησίως αλλά και ο Μάικλ Φάλομ, υπουργός Άμυνας, που προσέλαβε την σύζυγό του, Γουέντι με μισθό 25 χιλιάδων ευρώ.

    Το 2009, μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει για τις αλόγιστες βουλευτικές δαπάνες, η Βρετανία είχε βυθιστεί σε μία από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις.

    Οι αποκαλύψεις ανέφεραν έξοδα για ερωτικές ταινίες, πολυελαίους, πολυτελή δείπνα, καθαρισμούς πισίνας κλπ.

    Τα φετινά έξοδα διαμονής των βουλευτών ανέρχονται σε £ 103 εκατομμύρια.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 σχόλια:

    1. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις Αναπτυσσόμενες χώρες αλλά υπάρχει κάτι που η Αγγλία κρατά τα πρωτεία. Πρόκειται για την αίθουσα κοινοβουλίου που όλες οι χώρες εδημιούργησαν αίθουσες ευρύχωρες για να κάθονται άνετα οι βουλευτές για να σκέφτονται ορθά και να παίρνουν ισ σωστές αποφάσειςΑντίθετα η αίθουσα του κοινοβουλίου χωρούν μόλις 600 βουλευτές. .Δεν ξέρω αν έχετε επισκεφθεί την αίθουσα της βουλής των κοινοτήτων στην Αγγλία.Είναι μία πολυ μικρή αίθουσα και οι βουλευτές κάθονται στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο σαν σαρδέλες σε σαρδελοκούτι. Στο τοίχο έχουν το πορτραίτο του βασιλιά τους του Ερήκου Η' πο φαίνεται πως τον έχουν σαν ίνδαλμα και μαζί με τα πορτραίτα των γυναικών ου μερικές από τις οποίες αποκεφάλισε. Διερωτάτε κανείς αυτοί οι άνθρωποι στριμωγμένοι ο ένας στον άλλο πως μπορούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και επιπρόσθετα ασφαλώς θα συμβαίνει και τούτο αν ένας βουλευτής είχεν στο αίμα του όσπρια και ιδίως φασόλια τότε είτε ακούσια είτε εκούσια όταν δεν συμφωνεί με τον ομιλητή αποφασίζει να αεριστεί τότε βλεπεις τους γύρω τους να φέρουν τα δάκτυλα στη μύτη τους για να αποφύγουν την δυσωδία. Αν υπάρχει και εκει κοντά αγγλίδα βουλευτης ανοίγει το τσαντακι της και ψεκάζει στον αέρα για να αντιμετωπίσει την μυρωδιά . Αυτο πρέπει να συμβαίνει συχνα.....Ασφαλώς το κράτος πρέπει να μεριμνησει για αυτή την περίπτωση και να εγκαταστησει μηχανήματα τα οποία αφήνουν μυρωδικά ούτως ώστε να αποφεύγεται η αναστωση. Είναι άξιον απορίας πως η Αγλλία ένα τόσο διάσημο κράτος να έχει τους βουλευτές της μέσα σε τόσον μικρήν αίθουσα ενώ και το πιο φτωχό κράτος φροντίζει για την άνεση των βουλευτων και να σκέφτονται ψύχραιμα...

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Item Reviewed: Συμβαίνει κι αλλού: Διαβάστε πως οι Βρετανοί βουλευτές βολεύουν τους συγγενείς τους... Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top