728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

    Τα υπουργείο Μεταφορών, στην αγωνία του για τα ψηφαλάκια, ξέχασε ότι υπάρχουν και οι πεζοί...

     ...στο νέο νομοσχέδιο για τους χώρους στάθμευσης 

    Επειδή η δημόσια διοίκηση και οι διαδοχικοί πολιτικοί προϊστάμενοι δεν έχουν καταφέρει για περισσότερο από δεκαετία να υλοποιήσουν τις απαλλοτριώσεις που επιβάλλει το πολεοδομικό σχέδιο που οι ίδιοι εκπόνησαν για το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται σήμερα να επιτρέψει την κατά παρέκκλιση του ρυμοτομικού σχεδίου χρήση γης στη συγκεκριμένη περιοχή.  

    Με τον νόμο που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση, το υπουργείο μεταφορών:
    • Νομιμοποιεί την παράνομη χρήση ακάλυπτων χώρων για τη δημιουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης.
    • Καταπατά τα δικαιώματα των πεζών, αδιαφορώντας πλήρως για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ και των ανθρώπων με παιδιά σε καροτσάκια. Φτάνει μέχρι το σημείο να επιτρέπει την κατάληψη των παροδίων στοών (που είναι ιδιόκτητοι χώροι υποχρεωτικά δημοσίας χρήσεως). Το Υπουργείο, “χαρίζει” στους επαγγελματίες κάτι που δεν είναι ούτε δικό του, ούτε δικό τους παρά ανήκει στους πεζούς, είναι χώρος που διαχειρίζονται οι Δήμοι.
    Η Δράση θέλει να θυμίσει ότι με τον νόμο 960 του 1979, που φέρει και την υπογραφή του ιδρυτή της Στέφανου Μάνου, η δημιουργία ιδιόκτητων ή η εισφορά για τη δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης – που θα εξυπηρετούσαν και το Ιστορικό Κέντρο - έγινε υποχρεωτική για όλα τα νεοανεγειρόμενα ακίνητα. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα της διάχυτης ανομίας, ούτε αυτός ο νόμος τηρήθηκε.

    Η Δράση καλεί την κυβέρνηση να επανασχεδιάσει το νομοσχέδιο σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, με γνώμονα μία φιλική προς τους πεζούς, ασφαλή και λειτουργική πόλη. 

    Γεωργία Πανοπούλου
    Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τα υπουργείο Μεταφορών, στην αγωνία του για τα ψηφαλάκια, ξέχασε ότι υπάρχουν και οι πεζοί... Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top