728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

    Το Μαξίμου βρήκε το επόμενο εκλογικό δίλημμα

    Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο: Ένα μεγάλο πρόβλημα, από το οποίο θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, αυτό του χρέους της, δεν πρόκειται να λυθεί πριν από τον ερχόμενο Μάρτιο. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ αυτής της άποψης. Αυτή είναι η βασική «γραμμή» του Βερολίνου, με την οποία συμπορεύονται και οι σύμμαχοι του, εντός της Ευρωζώνης.

    Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, είναι άλλο και έχει να κάνει με τα «θέλω» της ελληνικής πλευράς ως προς αυτό το ζήτημα. Ως γνωστόν, η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει αυτό το μέτωπο πριν από την προεδρική εκλογή, προκειμένου να το προβάλει ως ατού στην κρίσιμη εκείνη περίοδο. Ωστόσο, μετά το Βερολίνο και στην Αθήνα φαίνεται να επικρατεί η σκληρή πολιτική που πρεσβεύει ότι «δεν έχει κανένα νόημα μια συμφωνία για ένα τόσο κρίσιμο θέμα τώρα, από τη στιγμή που υπάρχει το ενδεχόμενο την άνοιξη να γίνουν εκλογές».

    Αν τελικώς η χώρα οδεύσει εκεί, τότε ο κ. Σαμαράς θα βάλει το ζήτημα του χρέους ως κεντρικό πολιτικό δίλημμα των εκλογών: Θέλετε αυτή τη λύση που έχω συμφωνήσει με τους δανειστές, η οποία είναι συγκεκριμένη και υλοποιήσιμη ή προτιμάτε να μπούμε σε περιπέτειες με την ομιχλώδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς το θέμα. Και μ” αυτή την «γραμμή» να πορεύσει προς τις κάλπες.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Το Μαξίμου βρήκε το επόμενο εκλογικό δίλημμα Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top