728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

    Ερώτηση από 21 βουλευτές της ΝΔ για αναδρομικό έλεγχο στα στοιχεία υπουργών φωτογραφίζοντας Στουρνάρα, Χαρδούβελη, Σημίτη!

    Τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καθώς και τον σημερινό υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στοχοποιούν εμμέσως με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης 21 βουλευτές της Ν.Δ. Με αυτή ζητούν ο αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών από το 1974 ως το 2014 να αφορά και όσους υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα.

    «Ηδη από το 2012, έπειτα από πρόταση της Ν.Δ., η Βουλή των Ελλήνων με τον νόμο 4065/2012 τροποποίησε το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο προβλέποντας τον αναδρομικό έλεγχο των προσώπων με κρίσιμη δημόσια ιδιότητα από το 1974 έως το 2012» σημειώνουν. «Τον Μάρτιο του 2014», συνεχίζουν, «με την τροπολογία 1277/47 η οποία και υπερψηφίστηκε στο πλαίσιο του νόμου 4251/2014, δόθηκε εξάμηνη προθεσμία για την ολοκλήρωση του ελέγχου. Στην τροπολογία ωστόσο δεν αναφέρεται ρητά ότι στον σχετικό έλεγχο εμπίπτουν και όσοι υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα, πρόβλεψη η οποία ωστόσο θεωρείται αυτονόητη σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου».

    Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Καράμπελας Γιάννης, Δήμας Χρίστος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Ταμήλος Μιχαήλ, Σταμενίτης Διονύσης, Γεωργαντάς Γεώργιος, Καρανάσιος Ευθύμιος, Τζαμτζής Ιορδάνης, Μάνη – Παπαδημητρίου Αννα, Κυριαζίδης Δημήτριος, Σκρέκας Κωνσταντίνος, Καραμανλή Αννα, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Μακρή – Θεοδώρου Ελένη, Δεικτάκης Γεώργιος, Βλάχβεης Μενέλαος, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος και Σενετάκης Μάξιμος.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ερώτηση από 21 βουλευτές της ΝΔ για αναδρομικό έλεγχο στα στοιχεία υπουργών φωτογραφίζοντας Στουρνάρα, Χαρδούβελη, Σημίτη! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top