728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

    “Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος”: Θέμα ηγεσίας θέτει στο ΠΑΣΟΚ, ο ως τώρα επίλεκτος του Βενιζέλου, Ν. Ανδρουλάκης!


    Ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από γραμματέας του κόμματος μετά το Συνέδριο.

    Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας σε ραδιόφωνο λίγες μέρες μάλιστα, πριν από τη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, τόνισε ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης εκτός από το Πρόγραμμα που καλείται να εγκρίνει πρέπει να πάρει αποφάσεις και για το ποιος θα ηγηθεί της Παράταξης, λέγοντας επίσης ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να είναι υποψήφιος!

    Τη συγκεκριμένη θέση αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να εκφράσει ο κ. Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου το Σαββατοκύριακο, αναδεικνύοντας έτσι τις ζυμώσεις και τις έντονες διεργασίες που υπάρχουν παρασκηνιακά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στη πορεία προς το Συνέδριο της Δ.Π. αλλά και του ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου σχήματος.

    Κρίνεται έτσι ότι δεν είναι αυτονόητο ότι της Παράταξης. που θα αποτελεί συνένωση του ΠΑΣΟΚ και άλλων κεντροαριστερών οργανώσεων και κινήσεων, πρέπει να ηγηθεί ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Προς το παρόν είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε κινήσεις αμφισβήτησής του, την ώρα που όλοι πέραν του στενού “βενιζελικού” πυρήνα βλέπουν την Δ.Π. ως διάδοχο σχήμα του ΠΑΣΟΚ σε καθαρά “βενιζελικά” όρια

    Γι΄αυτό στην “αντιβενιζελική” πτέρυγα (παπανδρεϊκοί κ.α.) επιδιώκουν να μπλοκάρουν τα σχέδια Βενιζέλου προτείνοντας ένα “Συνέδριο ΠΑΣΟΚ”, με τον Γιώργο Παπανδρέου να καλεί από το Ηράκλειο τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να αμφισβητήσουν “δομές, λειτουργία και πρόσωπα” για να επαν-ιδρυθεί όχι ο “τρίτος πόλος” αλλά ο…”πόλος” που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

    Βέβαια και ο πρώην πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του το δικό του ΠΑΣΟΚ ή το δικό του “μετά-ΠΑΣΟΚ” σε μια “μετα-πελατειακή Ελλάδα” όπως οραματίζεται και είναι ζητούμενο αν θα επιχειρήσει να πάρει μια πολιτική ρεβάνς τρία χρόνια μετά την πτώση του μέσα από τις διαδικασίες του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης ή του ΠΑΣΟΚ.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: “Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος”: Θέμα ηγεσίας θέτει στο ΠΑΣΟΚ, ο ως τώρα επίλεκτος του Βενιζέλου, Ν. Ανδρουλάκης! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top