728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

    Επιστροφή στην Αθήνα...

    Το αναπτυξιακό σχέδιο ''Επιστροφή στην Αθήνα'' κατά την επόμενη πενταετία παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης.
    Ο δήμαρχος Αθηναίων άφησε αιχμές για τον χειρισμό θεμάτων ασφάλειας και μετανάστευσης που αποτελούν φαινόμενα τα οποία «τρώνε τα σωθικά της πόλης» και θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στις προσπάθειες ανάταξης της Αθήνας.
    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία των δημάρχων Αθηναίων, Ρώμης και Παρισιού για το θέμα των μεταναστευτικών ροών. «Θα πάμε με κοινή πρόταση κατευθείαν στην Ευρώπη, χωρίς να αγνοούμε τον διάλογο στο εσωτερικό της χώρας» είπε.
    Σχετικά με Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για την πόλη, όπως ονομάζεται το πακέτο μέτρων που παρουσιάστηκε, περιλαμβάνει 70 δράσεις, όπως την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών της πόλης, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, τον τουρισμό μέχρι την παροχή κινήτρων για επανακατοίκηση της Αθήνας.
    Ως προς την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εκπονηθεί 12 εξειδικευμένες μελέτες επιχειρηματικότητας, θα δοθεί στήριξη σε 1.500 επιχειρήσεις, θα γίνουν 250 εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, εκθέσεις και φεστιβάλ, ενώ θα οργανωθούν και δέκα επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό.
    Δράσεις θα ληφθούν και για την ενίσχυση του τουρισμού. Ο κ. Καμίνης έκανε ειδική αναφορά σε διεθνείς εκδηλώσεις, που θα φιλοξενήσει η Αθήνα και θα φέρουν περαιτέρω ανάκαμψη όπως η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Documenta 14», που γίνεται κάθε πέντε χρόνια και για πρώτη φορά το 2017 θα διοργανωθεί εκτός από τη γερμανική πόλη Κάσελ – μόνιμο διοργανωτή εδώ και 60 χρόνια – και στην ελληνική πρωτεύουσα. «Στο Κάσελ συρρέουν 1.000.000 επισκέπτες και 12.000 δημοσιογράφοι» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
    Τέλος, βάσει του αναπτυξιακού σχεδίου και σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος ξεκινούν παρεμβάσεις για την αξιοποίηση των 1.800 εγκαταλελειμμένων κτιρίων, με πιλοτική έναρξη στην περιοχή της Ομόνοιας και στη συνέχεια στο δυτικό τμήμα της πόλης. Από το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας θα αρχίσει, επίσης, η αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργίας των δημόσιων χώρων.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επιστροφή στην Αθήνα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top