728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

    Γιατί πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για το λόφο Φιλοπάππου...

    Ο ΕΟΤ και η ΖΟΝΑΡΣ (η εταιρεία που νοικιάζει τον Διόνυσο) με τη σιωπηρή συνέργεια του Δήμου Αθηναίων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
    • Tον Ιούλιο 2014, παραχάραξαν το νομικό καθεστώς της περιοχής
    • Aπέκρυψαν τα 600 τμ που έχουν χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία ''αυθαίρετα εντός αρχαιολογικού χώρου''.
    ΓΙΑΤΙ όλα αυτά; Για να μπορεί να πουληθεί ο Διόνυσος μέσω ΤΑΙΠΕΔ (το πραγματικό του νομικό καθεστώς αποκλείει αυτή τη πώληση)

    Οι αρχαιολόγοι του Φιλοπάππου δεν τα έχουν παρατήσει: θέλουν σώνει και καλά να καγκελώσουν τον Λόφο.
    Η Αρχαιολογική Υπηρεσία προσπάθησε να κλείσει με κάγκελα ολόκληρο το λόφο της Πνύκας (δηλαδή πάνω από 100 στρέμματα) τον Γενάρη δύο μέρες πριν από τις εκλογές (τυχαίο;). Τα κάγκελα τα αγόρασαν με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων! Δηλαδη δημόσιο χρήμα που προοριζόταν για την αναζωογόνηση της οικονομίας.
    Και όμως, φυλάκιο με φύλακα όλο το 24ωρο υπάρχει στα τριάντα μέτρα από το μνημείο της Πνύκας!
    Τα Έργα του Πικιώνη στου Φιλοπάππου (ο Λουμπαρδιάρης, το καφενείο και τα λιθόστρωτα), αν και κηρυγμένα μνημεία, μαραζώνουν. Το καφενείο στον Λουμπαρδιάρη, κλειστό εδώ και 10 χρόνια, έχει σοβαρές αλλοιώσεις που του προξένησαν οι ενοικιαστές. Οι ίδιοι δεν άφησαν να προχωρήσει η προγραμματισμένη αποκατάσταση του στο πλαίσιο των έργων ενοποίησης (2002-2004) γιατί είχαν καταπατήσει ένα στρέμμα στη Πνύκα και έκαναν δεξιώσεις με το αντίστοιχο κέρδος. Στα δικαστήρια τους πήγαν οι κάτοικοι, όχι οι αρχαιολόγοι του Λόφου.
    Το καφενείο, ο Λουμπαρδιάρης και τα λιθόστρωτα πρέπει να συντηρηθούν.
    Το καφενείο πρέπει να ξαναλειτουργήσει όπως το είχε σχεδιάσει ο δημιουργός του Δημήτρης Πικιώνης: να είναι λιτό και προσιτό σε όλον τον κόσμο.
    Πράσινο
    Όπως πάντα, ο Δήμος Αθηναίων αδιαφορεί για το πράσινο. Η αρχαιολογική υπηρεσία δεν επιτρέπει από πέρυσι τις δενδροφυτεύσεις πράγμα που βολεύει ιδιαίτερα τον Δήμο Αθηναίων που πέρυσι έκοψε 164 ξερά δέντρα και φύτεψε μόνο 20. Τα δρομάκια και τα σκαλοπάτια καταρρέουν. Υπάρχει ανάγκη για κάδους σκουπιδιών. Τα τροχοφόρα, κυρίως δίτροχα, και τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων της αρχαιολογικής υπηρεσίας και της εκκλησίας, αλωνίζουν στον Λόφο που είναι αρχαιολογικός χώρος και απαγορεύονται όλα τα ΙΧ.
    Θα τα πούμε στη συνέλευση κατοίκων
    Κυριακή 26 Απριλίου 12μ στον Λουμπαρδιάρη
    H καλύτερη προστασία του λόφου είναι η αγάπη των κατοίκων
    ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιατί πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για το λόφο Φιλοπάππου... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top