728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

    Την παγκόσμια ημέρα ποίησης στο σπίτι του Σεφέρη...

    το γραφείο του Γ. Σεφέρη στο σπίτι της οδού Άγρας 20 (πηγή ΔΟΛ)
    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης που εορτάζεται σήμερα, 21 Μαρτίου, διοργανώνεται μια διαφορετική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.
    Ο πρώτος Λογοτεχνικός Περίπατος στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στα μονοπάτια της ποίησης με ξεναγό έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, τον Γιώργο Σεφέρη.
    Η διαδρομή θα ξεκινήσει από την οδό Άγρας 20 στο σπίτι όπου ο Γιώργος και η Μάρω Σεφέρη έχτισαν ως μόνιμη κατοικία τους μετά το πέρας της μακράς διαμονής του ποιητή στο εξωτερικό λόγω της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του. Το διώροφο σπίτι με τα αναρίθμητα ενθύμια ακολουθώντας το νησιώτικο στυλ βρίσκεται μια ανάσα από το Παναθηναϊκό Στάδιο.
    Η δεύτερη στάση θα είναι στην οδό Κυδαθηναίων 9 στην Πλάκα, στην οικία Σεφεριάδη. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά σπίτια της πρωτεύουσας καθώς όχι απλώς αποτέλεσε το πατρικό σπίτι του ποιητή αλλά το ισόγειο διαμέρισμα ήταν η έδρα του όταν ερχόταν στην Αθήνα κατά την διπλωματική καριέρα του. Εκεί ζούσε και η αδερφή του και ποιήτρια Ιωάννα με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Τσάτσο.
    Η επόμενη στάση είναι προγραμματισμένη για τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Ίκαρο στην οδό Βουλής 4 ο οποίος είναι και ο αποκλειστικός εκδότης των έργων του Γιώργου Σεφέρη του ποιητή που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1963.
    Η διαδρομή θα κλείσει στο Public Συντάγματος όπου ο επίσης ποιητής και βιβλιογράφος του Σεφέρη Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα είναι διαθέσιμος για συζήτηση με το κοινό.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Την παγκόσμια ημέρα ποίησης στο σπίτι του Σεφέρη... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top