728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

    Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει η πρωθυπουργός Β. Θάνου...

    «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια... Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αιώνας» είναι η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα.
    Η έκθεση αυτή είναι προάγγελος της επετείου 150 χρόνων από τη θεμελίωση τού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία θα εορταστεί το 2016.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, 22 εικονογραφημένες περιηγητικές εκδόσεις και δεκατέσσερα πρωτότυπα έργα τέχνης, ελαιογραφίες, υδατογραφίες και χαρακτικά από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων προσφέρουν τοπία, εικόνες, μνημεία και χρονικές στιγμές της Αθήνας των περιηγητών, ανατροφοδοτούν τη φαντασία μας και δημιουργούν σημεία εκκίνησης για τις προσωπικές μας αναγνώσεις.
    Τα συνολικά 76 εκθέματα περιλαμβάνουν έργα γλυπτικής και αρχειακά τεκμήρια από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και χαρακτικά, ζωγραφικά έργα και εικονογραφημένες εκδόσεις από τη Συλλογή Έργων Τέχνης και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Έργα έχουν δανείσει ακόμη το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει η πρωθυπουργός Β. Θάνου... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top