728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

    Open House Athens: Τα κτήρια της Αθήνας ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό...

    Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς που σκοπό έχει την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. 
    Για δύο μέρες, στις 16 και 17 Μαΐου, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της Αθήνας ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.
    Η ιδέα του Open House ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 21 πόλεις παγκοσμίως, όπως Νέα Υόρκη, Δουβλίνο, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Ελσίνκι, Μελβούρνη, Βαρκελώνη, Σικάγο, Ρώμη, Λισαβόνα.
    Οι δράσεις Open House Athens και Open House Thessaloniki διοργανώνονται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Open House Greece, η οποία ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide, οργανισμό που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.
    To Open House Athens είναι μια μοναδική ευκαιρία κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας να γνωρίσουν από κοντά την αρχιτεκτονικής της, να κατανοήσουν το δομημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται, να δουν με μια διαφορετική ματιά την πόλη, να οραματιστούν τις δυνατότητες της.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Open House Athens: Τα κτήρια της Αθήνας ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top