728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

    Εξαγωγή φρονιμίτη: Πότε πρέπει να γίνεται και γιατί

    Ένας φρονιμίτης που φυτρώνει στραβά και προκαλεί έντονους πόνους είναι αναμφίβολα ένας καλός λόγος να επισκεφθούμε τον οδοντίατρο.

    Πότε πρέπει όμως να το πάρουμε απόφαση να κάνουμε την απαραίτητη επέμβαση εξαγωγής; Πότε κρίνεται απαραίτητη αφαίρεση του φρονιμίτη;

    Σύμφωνα με τον Robert Glickman, πρόεδρο του τμήματος Οδοντιατρικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Κολλεγίου Οδοντιατρικής της Νέας Υόρκης, αρκετοί οδοντίατροι συνιστούν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες να προχωρήσουν σε εξαγωγή φρονιμίτη για προληπτικούς λόγους. Οι φρονιμίτες μπορεί μελλοντικά να αρχίσουν να σπρώχνουν τα διπλανά δόντια, με αποτέλεσμα τον ισχυρό πόνο, το χρόνιο ερεθισμό και τις βλάβες στα ούλα ή τα οστά της στοματικής κοιλότητας.

    Υπάρχουν σύμφωνα με το onmed, δύο καλοί λόγοι να κάνετε την εξαγωγή σε νεαρή ηλικία: ο κίνδυνος επακόλουθης βλάβης είναι μικρότερος και ο χρόνος επούλωσης είναι σύντομος.

    Για όσους το πάρουν απόφαση να αφαιρέσουν τους φρονιμίτες τους μετά τα 25, τα πράγματα αλλάζουν. Οι ενήλικες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης ή βλάβης στα νεύρα, υπογραμμίζει ο Δρ Mark S. Wolff, ενώ και ο χρόνος αποθεραπείας παρατείνεται κατά μία εβδομάδα σε σύγκριση με άτομα μικρότερης ηλικίας.

    Εάν αντιμετωπίζετε ισχυρό πονόδοντο και υποψιάζεστε ότι υπαίτιοι είναι οι φρονιμίτες σας, καλό θα είναι να κάνετε μια πανοραμική και να επισκεφθείτε τον οδοντογιατρό σας. Η πανοραμική είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να αξιολογήσει ο ειδικός την κατάσταση και να αποφασίσει αν οι φρονιμίτες πρέπει τελικά να αφαιρεθούν.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εξαγωγή φρονιμίτη: Πότε πρέπει να γίνεται και γιατί Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top