Επιτρέπεται στους Έλληνες Πανεπιστημιακούς να διδάσκουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού αρκεί να έχουν την άδεια του ιδρύματος, ενώ επιτρέπεται και ο παράλληλος διορισμός. Τα πιο πάνω προκύπτουν από την τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή κ. Πανούση.
Ο κ. Πανούσης επικαλέστηκε το άρθρο 24, παράγραφος 1α, του ν. 4009/2011, ο οποίος διέπει την υπηρεσιακή κατάσταση των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ πλήρους απασχόλησης των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας και σύμφωνα με αυτόν δεν δίνεται το δικαίωμα ταυτόχρονης παράλληλης απασχόλησης σε άλλη ιδιωτική εκπαιδευτική οντότητα, δηλαδή σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ο κ. Λοβέρδος αντέκρουσε τα επιχειρήματα του κ. Πανούση τονίζοντας ότι η εν λόγω διάταξη του νόμου αφορά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της ημεδαπής ενώ «έχει άλλες διατάξεις από τις οποίες συνάγεται ευθέως ότι σε ό,τι αφορά την αλλοδαπή, όχι μόνο επιτρέπεται η διδασκαλία, με άδεια φυσικά του πανεπιστημίου».
Ο Υπουργός υπογράμμισε για ακόμη μια φορά στην τοποθέτησή του ότι τεκμαίρεται, ερμηνευτικώς, ότι οι πανεπιστημιακοί έχουν αυτό το δικαίωμα, αρκεί το πανεπιστήμιο να τους χορηγεί τη σχετική άδεια.
Μεταξύ των άλλων ο κ. Λοβέρδος ανέφερε τα εξής:
«Επειδή, όμως, δέχομαι οτιδήποτε ακούγεται εδώ και το σέβομαι πάνω απ' όλα -βάσει αυτή της κριτικής που ασκείτε, την οποία αυτούσια θα μεταφέρω- στη συνάντηση που θα έχω με τις πρυτανικές αρχές αυτή την εβδομάδα, θα πω ότι ο συνάδελφος Πανούσης αναρωτιέται αν έχετε παρανομήσει, κύριοι Πρυτάνεις, και έχετε επιτρέψει με τρόπο πονηρό σε αυτούς οι οποίοι διαφημίζονται –δεν το έχω δει για να είμαι ειλικρινής- σε πανεπιστήμια της Κύπρου να το κάνουν ή αν οι άνθρωποι έχουν ζητήσει την άδεια κι έχετε παράσχει την άδεια με τα όργανα του πανεπιστημίου, που είναι αρμόδια για αυτό, και άρα τελικώς δεν υπάρχει θέμα».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου