728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

    Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων για τους οίκους ανοχής κοντά στα ξενοδοχεία...

    Πρόχειρη, αποσπασματική και αποπροσανατολιστική χαρακτηρίζει ο δήμος Αθηναίων τη δημόσια συζήτηση, που έχει ξεκινήσει, για το καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής. 
    Υπενθυμίζει ότι από το 2012 κατέθεσε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για τη ριζική αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία τους και το οποίο σήμερα, όπως σημειώνει, «λόγω της υποκριτικής και προσχηματικής αυστηρότητας του, καθίσταται ουσιαστικά ανεφάρμοστο». 
    Χαρακτηριστικά, από τις 230 αιτήσεις λειτουργίας που έχουν κατατεθεί, μόνο μία βρίσκεται σε διαδικασία νομιμοποίησης. 
    Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως υπογραμμίζει, «να δημιουργείται ένα εκτεταμένο τοπίο ανομίας, ιδιαιτέρως προβληματικό για τους τομείς της δημόσιας υγείας και της ομαλής λειτουργίας της ζωής των κατοίκων, σε γειτονιές της Αθήνας». 
    Υπενθυμίζεται πως χθες, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ανάμεσα οι Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Αννέτα Καββαδία- ζήτησαν να αρθούν οι αυστηρές χωροταξικές προϋποθέσεις και να επιτρέπεται η εγκατάσταση οίκων ανοχής πιο κοντά σε ξενοδοχεία τριών αστέρων. Όπως αναφέρουν, «η υπέρμετρη αυστηροποίηση του σχετικού πλαισίου χωροταξίας ενέχει κινδύνους "γκετοποίησης", δημιουργεί προφανείς όρους για τη λειτουργία παράνομων οίκων ανοχής, επιτείνει την πεζοδρομιακού τύπου πορνεία και το ανεξέλεγκτο trafficking». 

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων για τους οίκους ανοχής κοντά στα ξενοδοχεία... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top