728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

    Πώς επέδρασε η κρίση στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας...

    Η «Οικονομική και Ανθρωπιστική Κρίση στις γειτονιές της πόλης» θα βρεθεί στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης»). Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε, τον προηγούμενο Μάρτιο και Απρίλιο, ο Συνήγορος του Πολίτη για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
    Κλιμάκια της ανεξάρτητης Αρχής έκαναν «εξορμήσεις» σε γειτονιές στην Κυψέλη, στα Άνω Πατήσια, στον Άγιο Παντελεήμονα, στη Νίκαια και στο Πέραμα, και κατέγραψαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει τα χρόνια της κρίσης και αφορούν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την απώλεια στέγασης, την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, την ελλιπή πληροφόρηση, την εγκληματικότητα κ.λπ.
    Σκοπός της δράσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Πρωτοβουλίες του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση των μέτρων καταπολέμησης των διακρίσεων κατά ευάλωτων ομάδων στον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό», είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες και να βρεθούν τρόποι για να βελτιωθεί η κατάσταση ή να εξαλειφθούν, με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους.
    Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη από την Ιρλανδία, την Ολλανδία και τη Χώρα των Βάσκων, που θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στο ελληνικό κοινό. Καθηγητές, ερευνητές, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, τοπικές Αρχές και πρωτοβουλίες πολιτών θα καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους, με στόχο την εξεύρεση θεσμικών λύσεων και αξιόπιστων εναλλακτικών προτάσεων, προς όφελος των πολιτών, που διαπιστώνουν καθημερινά τη δυσκολία της Πολιτείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
    Η ημερίδα, που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, υποστηρίζεται από το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου για την Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Ένταξη στην Ελλάδα (2009-2014).
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς επέδρασε η κρίση στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top