728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

    ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ Ο ΠΑΠΙΟΣ

    O Δημήτρης Πάπιος άνοιξε το πρώτο του ζαχαροπλαστείο το 1925 δίπλα στο Α' Νεκροταφείο με ειδικότητα στην καραμέλα –εκείνη την εποχή προμήθευε την αγορά της Αθήνας με καραμέλα– ενώ αργότερα ήταν αυτός που καθιέρωσε τη δημιουργία των δίσκων μνημοσύνων από τα ζαχαροπλαστεία, όπως και τα πολίτικα κόλλυβα (βρασμένο σιτάρι με ξηρούς καρπούς) που έκαναν θραύση.
    Το 1968 πεθαίνει και η τέχνη και διαχείριση του μαγαζιού περνάει στους γιους του Πέτρο και Νίκο, οι οποίοι από το 1971 μετακόμισαν στο μέρος που βρίσκεται μέχρι σήμερα, ενώ τώρα ασχολείται και ο εγγονός Δημήτρης. Το ζαχαροπλαστείο έχει παρασκευάσει κόλλυβα για τα μνημόσυνα όλων των μεγάλων προσωπικοτήτων της Ελλάδας, από τον βασιλιά Παύλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Αριστοτέλη και τη Χριστίνα Ωνάση, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Μελίνα Μερκούρη, μεταξύ άλλων.
     Πέρα, όμως, από το μακάβριο του πράγματος, τα κόλλυβά του είναι καταπληκτικά και τα προτιμούν, εκτός από τα μνημόσυνα, και οικογένειες της περιοχής, και όχι μόνο, που έρχονται και παίρνουν δισκάκια για να δώσουν στα παιδιά τους ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό. Αναπαύσεως 27, Μετς, 210 9220814
    Πηγή: www.lifo.gr
    από τον Βασίλη Καλλίδη

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ Ο ΠΑΠΙΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top