728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

    Η φάση είναι Παγκράτι (Part 1)


    Γιατί όλοι μετακομίζετε τελευταία στο Παγκράτι; Γιατί λυσσάτε; Έχει γίνει πολύ must, σου λέει. Πήρα κι εγώ τα μπογαλάκια μου και κατέβηκα για επιθεώρηση στην πλατεία Προσκόπων. Να μείνω στην απ' έξω; Δεν νομίζω.
     
     Γράφει η Τζένη Μελιτά
     
    Τι σου είναι αυτός ο Ταξίαρχος Χρήστος Χατζηϊωάννου; Μία μου αρχίζει τις γλύκες στο γραφείο, μία που θα με πάρει τηλέφωνο και θα τον πιάσει η κρισάρα του. "Που είσαι χαμένη; Γιατί δεν μου στέλνεις τα κείμενα; Γιατί τρως σαν το βόδι στα ρεπορτάζ;". Και άλλα τέτοια κομψά. Είπα κι εγώ να τον καλοπιάσω και να κατέβω στη γειτονιά του αυτή την εβδομάδα. Το λες και ξεδιάντροπο γλύψιμο, αλλά το Παγκρατάκι είναι τόσο αγαπημένο που δεν πιάνεται ως τέτοιο.

    Η φάση είναι Πλατεία Προσκόπων γιατί:


     - Θα φας καλά. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Η Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι έχει τόσα πολλά και τόσα καλά μεζεδοπωλειοεστιατόριοσουβλασερί, που το στομάχι σου θα σε ευχαριστεί αιωνίως.
    - Θα πεις κι ένα τραγούδι. Συνδυάζει τόσο αρμονικά το φαγητό με το ν' ακούσεις καλή μουσική και να πιεις το ποτό σου, που αν δούλευα κέντρο και είχα αρκετό budget για σορολόπ, θα την έβγαζα εκεί κάθε μέρα μετά το γραφείο.
    - Θα βρεις γνωστούς, θα βρεις παρέα έστω και μόνος σου να κατέβεις.
    Στα μείον, σίγουρα, να βάλω την ταλαιπωρία για να φτάσω και να παρκάρω. Επίσης, η φάση σχόλασε κάπως νωρίς και δεν πρόλαβα να πάω σε όλα τα μαγαζιά που ήθελα. Θα επανέλθω, όμως, με Παγκράτι Part 2. Μην σου πω και Part 3.


    Η μασκότ της γειτονιάς, "Κανέλλος"

    Το αγαπημένο στέκι του Μάνου Χατζηδάκι, ο "Μαγεμένος Αυλός"


     Από το 1961, ο κλασσικός "Μαγεμένος Αυλός" διαθέτει πελατεία πιο πιστή και από την Πηνελόπη. Έχει αντέξει στο χρόνο, γιατί η ποιότητα του φαγητού του παραμένει μοναδικά αναλλοίωτη (δοκίμασε, οπωσδήποτε, πικάτα και σνίτσελ). Ακόμη και τα έπιπλα είναι τα ίδια από την εποχή που ο Μάνος Χατζηδάκις καθόταν εδώ. Αν αποφασίσεις να βγάλεις για φαγητό το κορίτσι στον "Μαγεμένο Αυλό", να είσαι σίγουρος ότι θα σε λατρέψει. Αν, φυσικά, αποβλέπεις σε κάτι τέτοιο.


    Να σας συστήσω την Εύη. Φανατική του oneman, ξεναγός μας στην περιοχή και μέλλουσα ιδιοκτήτρια κοκτέιλ restaurant στην περιοχή.
    Εδώ θα φας μετά μουσικής και θα 'ρθεις και στο κέφι.
    Ο άνθρωπος είδωλο ονομάζεται Κώστας Μπεκρής, ετών 70. Τον αγαπώ.

    Η συνέχεια θέλει "Alegria"


     Αυτό το γλυκύτατο μαγαζί άνοιξε μόλις πριν 1,5 χρόνο, ακριβώς μέσα στην κρίση που λένε και στα δελτία ειδήσεων. Ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης, πούλησε μέχρι και το αμάξι του για να ξεκινήσει η "Alegria". Ευγενέστατη εξυπηρέτηση, πολύ προσιτές τιμές, υπέροχος καφές και μπόλικο, μα μπόλικο, χαμόγελο. Εξού και "Alegria".

    Ο Ρομπέρτο, πρώην ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Ωρωπού, μετά από τη ρήξη χιαστού τα παράτησε και τώρα δουλεύει με τον θείο του Δημήτρη στην "Alegria".
    Ο ιδιοκτήτης Δημήτρης και η πεντανόστιμη μαργαρίτα του

    Φύγαμε για "Αερόστατο"


     Για να πούμε την αλήθεια, τι καινούργιο έχω εγώ να σας γράψω για το "Αερόστατο" που λειτουργεί από το 1996. Αυτό που με εντυπωσιάζει σταθερά σε αυτό το μαγαζί -πέρα από τη διαχρονικότητά του- είναι ότι πάντα θα το βρεις γεμάτο και πάντα θα αναρωτιέσαι πως είναι ταυτόχρονα το στέκι 25άρηδων, 40άρηδων και 60άρηδων.

    14 χρόνια ο barman Αλέξης βρίσκεται στο πόστο του
    Λαχταριστό daiquiri φράουλα. Αυτό που είναι, όμως, πραγματικά λαχταριστό στο "Αερόστατο" είναι η ποικιλία του από αλλαντικά, τυριά, λουκάνικα, κεφτεδάκια και λαχανικά. Δυστυχώς, δεν σου έχω φωτογραφικό υλικό.
    Είπαμε στο Παγκράτι πάντα θα βρεις παρέα

    Το καλύτερο κότσι που έχω φάει, το έχει ο "Βρούτος"


     Αν δεν έχεις δοκιμάσει το μελωμένο κότσι του "Βρούτου" (μόλις 8?), δεν ξέρω τι να σου πω περισσότερο για να σε πείσω. Απλά χάζεψε το φωτογραφικό υλικό και θα πειστείς. Αυτό το καφενείο/ μεζεδοπωλείο/ ρακομελάδικο θα σε τρελάνει με τις γεύσεις και τις τιμές του. Σπεύσε.

    Δοκίμασε και τους μυζηθροκεφτέδες με ανθότυρο και μυρωδικά σε παρακαλώ.
    Πρώτη μούρη το κότσι που λέγαμε.

    Η φάση τώρα θέλει "Musique Cafe and more"


    Εδώ και 2,5 χρόνια στο "Musique Cafe and more" θα βρεις αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Πλήρη μεσογειακή κουζίνα, προσεγμένα κοκτέιλς, μοντέρνο χώρο, καλές μουσικές και πάνω απ' όλα συνδυασμό ποιότητα και τιμής σε ό,τι παραγγείλεις. Αυτό που μου έκανε φοβερή εντύπωση είναι ότι ο Μάκης και ο Μάκης, πρώτα ξαδέρφια από τη Νάξο και ιδιοκτήτες του μαγαζιού, παραγγέλνουν όλες τις πρώτες ύλες τους από το νησί. Από τυριά, πατάτες, λουκάνικα και κόκορες μέχρι τις ντομάτες τους.

    Και πέσαμε πάνω στην παραλαβή από Νάξο και όσο να 'ναι βοήθησα.
    Το λιγουρεύτηκα το αρσενικό Νάξου

    Και μου το πρόσφεραν!

    Και για το τέλος "Τρίγωνο"


     Είτε είσαι 17, είτε 70, στο "Τρίγωνο" θα νιώσεις αυτή την οικειότητα που σε λίγα μαγαζιά βρίσκεις. Το κλίμα είναι οικογενειακό, οι ποσότητες των φαγητών χορταστικές -άσε που κερνάνε κιόλας-, οι τιμές προσιτές και η θετική ενέργεια είναι το μότο τους. Εκεί έκλεισα τη βραδιά μου. Μάντεψε το λόγο.

    Από τις 09.00 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ξεκίνα με καφέ, ποικιλίες, μαγειρευτά,, ρακόμελα, μπύρες. Τελοσπάντων, ό,τι τραβάει η όρεξή σου.
    Χωνευτικό κοκτέιλ negroni μου χρειάζεται οπωσδήποτε
    Αλλά ας φτιάξουμε και το πεντανόστιμο daquiri μάνγκο με τον barman Δημήτρη
    Η φράση που ακουγόταν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο "Τρίγωνο" ήταν "Αγάπες, τι θα πιούμε;"

    Αντί επιλόγου

    Η αλήθεια είναι ότι τα περάσαμε ζάχαρη στην πλατεία Προσκόπων, αλλά νομίζω πάλι τα παραέφαγα και θα βρίζει ο Ταγματάρχης. Υπόσχομαι την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσω εντατική γυμναστική και να επανέλθω με super hot προορισμό για χορούς και πανηγύρια.

     

    Το Υ.Γ. του καλλιτέχνη/ φωτογράφου/ "φίλου" Θοδωρή Μάρκου

    Αγαπητέ αναγνώστη,
    μου πήρε λίγο καιρό, αλλά κατέκτησα, επιτέλους, αυτό που δικαιωματικά ήταν δικό μου: το υστερόγραφο. Από εδώ και στο εξής, αντί να σχολιάζει η Τζένη εμένα, θα σχολιάσω ΕΓΩ τη Τζένη. Μια Τζένη που με διακόπτει από ανέμελο μπασκετάκι, για να μου πει ότι πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίς το ρεπορτάζ. Μια Τζένη που βάζει νυχτερινά ρεπορτάζ πάνω σε νύχτα ΤσουΛού! Μια Τζένη που όταν της είπα "συγγνώμη Τζένη μου, δεν θα έρθω να σε μαζέψω από το σπίτι απόψε", παραλίγο να μου κάψει το ηχείο του κινητού από τις φωνές. Μια Τζένη που αφού τρώει και πίνει τον άμπακο, μετά γλαρώνει και ποιος την ακούει γλαρωμένη. Ευτυχώς, δεν είχα να τη γυρίσω και σπίτι αυτή τη φορά,για να ρίξει τον κλασικό της υπνάκο στη θέση του συνοδηγού. Αλλά η Τζένη είναι πανούργα. Βάζω στοίχημα ότι οι επόμενες αποστολές θα περνάνε, εντελώς τυχαία, μπροστά από το σπίτι της.

    Αν ψήθηκες, σπεύσε:

    Μαγεμένος Αυλός: Αμύντα 4, Παγκράτι, τηλ. 210 7223195
    Alegria: Κτησίου 3, Παγκράτι,  τηλ. 210 7210049
    Αερόστατο: Πτολεμαίων 4, Παγκράτι, τηλ. 210 7241116
    Βρούτος: Αμύντα 12, Παγκράτι, τηλ 210 7219254
    Musique Cafe and more: (Αρριανού 37 και Αρχελάου, Παγκράτι, τηλ: 210 7238900)
    Τρίγωνο: Αρχελάου 23 και Αμυντά 15, Παγκράτι, τηλ. 210 7243085
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η φάση είναι Παγκράτι (Part 1) Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top