728x90 AdSpace


  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

    Από σήμερα (και) ο Αλαφούζος εγκαταλείπει την κυβέρνηση στην τύχη της...


    Παραπολιτικολογεί ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

    Είναι εμφανές πια ότι η κυβερνητική συμμαχία διέρχεται το τελευταίο στάδιο ζωής της. Κατά κοινή ομολογία των βουλευτών της μάλιστα, το πότε αυτή θα καταρρεύσει έγκειται στη... διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού με αφορμή την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας. Όπως τα φαινόμενα δείχνουν και οι αριθμοί συνηγορούν, το πρόσωπο που θα συγκεντώσει τον μαγικό αριθμό "180" δεν υπάρχει και σίγουρα δεν μπορεί ν' ανακαλυφθεί, σ' αυτή την αδύναμη στιγμή για τα συγκυβερνώντα κόμματα. Η περίπτωση Καραμανλή κρίνεται εκ προοιμίου αποτυχημένη, αρχικά γιατί είναι πολύ πιθανή μια άρνηση του Κώστα Καραμανλή του Νεώτερου και κυρίως, γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο θα αποτελούσε τον έσχατο καταλύτη διάλυσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς ελάχιστοι βουλευτές (εκ των ελαχίστων που πλέον διαθέτει) θα ψήφιζαν τον έλληνα Βούδα της πολιτικής σκηνής.
    Σημάδια αυτής της εξουσιαστικής παρακμής, μεταξύ άλλων είναι και η σταδιακή εγκατάλειψη των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούναι σε νευραλγικούς τομείς (βλ.π. ναυτιλία) και στα media.
    Τελευταίος αυτών, που θα προχωρούσε στην αποκοπή από τη ΝΔΠΑΣΟΚική κοινοπραξία, φαινόταν μέχρι χθες να είναι ο κ. Αλαφούζος. Ακόμη και το αμαρτωλό ζεύγος Μπόμπολα-Ψυχάρη, μοιάζει ήδη να στρέφει τις ελπίδες του για διάσωση στην Κουμουνδούρου και δειλά-δειλά (και μπρος στην κατάρρευση της κυκλοφορίας και της τηλεθέασης των ΜΜΕ που διαθέτει -το δίδυμο- μετά την απρόκλητη κυβερνητική στήριξη) ξεκίνησε την αλλαγή πλεύσης και στήριξης.
    Από σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς (προσωπικά πια) χάνει την τυφλή υποταγή του κ. Αλαφούζου, καθώς το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (με πρόεδρο την Ευαγγελία Σεραφή) έκρινε παράνομη την χορήγηση των 7 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό για την ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
    Στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατ. ευρώ, αλλά από το κλιμάκιο κρίθηκε ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας, καθώς έχει προγραμματιστεί μετά μια 5ετία να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.
    "Άμα ήθελε ο Αντώνης (Σαμαράς), θα το είχε λύσει εξαρχής το θέμα" δηλώνει σε φίλους και συνεργάτες του ο Γ. Αλαφούζος, δίχως να κρύβει την απογοήτευσή του.
    Αναμένει να δούμε την πικρία του, απόψε, εκφρασμένη αρχικά και κύρια από τα πρωτοπαλίκαρα του Φαλήρου: Πορτοσάλτε, κύριο Μπάμπη, Μπογδάνο κ.α.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Από σήμερα (και) ο Αλαφούζος εγκαταλείπει την κυβέρνηση στην τύχη της... Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top